#jconsulting

#jconsulting photo

Sa likuiditet duhet të kesh në këtë periudhë? Kjo varet nga shumë rrethana personale.👨‍👩‍👧‍👦 Por në përgjithësi, nga studimet pranohet që minimum i likuiditetit duhet të jetë sa të mbuloj minimumi 3-6 muaj shpenzime bazike mujore. 🥗 Si të rrisësh likuiditetin? 🔺️Redukto shpenzimet e panevojshme në mënyrë që të rrisësh kursimet mujore. 🔺️Përpiqu që të reduktosh borxhin për të eleminuar kërcënimet ndaj likuiditetit. 🔺️Mundohu të kesh më shumë sesa një burim të ardhurash (duke punuar një punë të dytë apo në investime që sjellin të ardhura mujore) 🔺️Shit astetet jo likuide. #liquidity #likuid #shpenzime #expenses #budget #buxhet #earnings #money #moneytips #financiar #financial #financialtips #save #kursime #pandemia #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

💎Pasuria e një personi apo familjeje nuk përbëhet vetëm nga paratë cash apo paratë në bankë. Gjithçka që zotëron përbën pasurinë tënde. Cash-i dhe llogaritë bankare thjesht janë më likuide sesa pasuritë e tjera. 💱Likuiditeti është aftësia për ta kthyer një mjet që ke në pronësi në para sa më shpejt. Ai është një mjet për të qëndruar të sigurt gjatë situatave të vështira dhe siguron mbrojtje për individët. 🏧Mjete likuide mund ti kthesh në një kohë relativisht të shkurtër në mjete pagese për nevojat e tua. Sa likuiditet duhet të kesh në këtë periudhë? ❗Në postimin e radhës➡️ #pasuri #treasure #cash #bank #liquidity #para #money #moneytips #pandemia #economy #finance #personalfinance #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

🇷🇺 Российские регуляторы оповестили Mastercard, что иностранные эмитенты карт больше не могут предоставлять карты клиентам в Российской Федерации. К сожалению, это означает, что с 27 мая 2020 года мы должны остановить нашу работу с картами* для всех пользователей, платежный адрес или адрес доставки которых находится в России. Мы понимаем, что сейчас не лучшее время для подобных изменений, но мы вынуждены подчиниться этому требованию - приводит в письме email рассылки Payoneer. Не волнуйтесь, средства в безопасности, и Вы сможете выводить их на банковский счет в RUB, EUR или USD. До 27 мая Вы можете продолжать пользоваться своей картой, как раньше. 27 мая мы переведем средства, оставшиеся на Ваших картах, на валютные балансы Вашего аккаунта Payoneer – оттуда Вы сможете вывести свои деньги. Все остальные сервисы Payoneer будут доступны как обычно. Изменения произойдут автоматически, однако Вам необходимо добавить в аккаунт банковский счет для вывода средств. Мы рекомендуем сделать это до 27 мая для обеспечения бесперебойной работы с платежами. Вы сможете пользоваться другими сервисами Payoneer и после 27 мая, даже если банковский счет еще не будет добавлен в аккаунт. #payoneer #russia #ecommerce #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

📍Всем кто ведет экспортные продажи через eBay, мы рекомендуем посетить бесплатный онлайн-вебинар "Экспорт в условиях карантина: как адаптироваться к новым реалиям". Из него вы узнаете самую необходимую информацию о ведении бизнеса во время изоляции и закрытия границ, о мерах eBay по поддержке продавцов, получите рекомендации от спикеров и сможете задать им свои вопросы. Спикеры: 🔹Илья Кретов, генеральный директор eBay на глобальных развивающихся рынках; 🔹Роман Пустовалов, менеджер по развитию eBay в России; 🔹Игорь Яшин, руководитель направления развития экспорта, "Почта России"; 🔹Айрат Хайдаров, директор по продажам MV-Tuning, экспортирующий товары через eBay. Трансляция начнется 31 марта в 19:00 (по московскому времени) https://go.mywebinar.com/rswm-grtk-vleq-hdfc Регистрация уже открыта. P.S. Кликабельная ссылка в посте группы VK #ebay #ebayrussia #ecommerce #russia #news #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

😷Kjo është një kohë kur duhet te kthehemi tek gjërat bazike. Duhet të sakrifikojmë për pak kohë nga dëshirat për te plotësuar nevojat. 🥗 Kujdesu të kesh ushqim mjaftueshëm për gjithë familjen tënde. Kujdesu të kesh para për të paguar faturat më të rëndësishme (qeraja e shtëpisë, energjia elektrike, interneti etj). 💳 Shmang totalisht blerjet online këtë periudhë për gjëra që nuk i ke të domosdoshme. 🆘️ Duke qenë se do jeni të mbyllur në shtëpi do kesh mundësi të kursesh para psh nga karburanti, drekat/darkat jashtë, kafet me miqtë. Kurseji këto para dhe vendosi në fondin tënd të emergjencës (është koha ta krikosh tani një nëse akoma nuk e ke!) 😇 Nëse ke mundësi, është koha më e mirë për të ndihmuar dikë që ka nevojë. Duke u treguar i zgjuar dhe i kujdesshëm, ndihmo një fqinj të moshuar apo në vështirësi ekonomike. #finance #financialtips #covid_19 #stayhome #staysafe #rrineshtepi #qendroneshtepi #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Është koha tani! ❤ #rrineshtepi #qendroneshtepi #nenetereza #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Kjo është një periudhë shumë e vështirë për të gjithë ne. Të gjithë ndodhen përballë frikës me të panjohurën. Çfarë është shumë e rëndësishme përsa ju përket financave është, MOS merrni vendime të rëndësishme në këtë situatë. Frika nuk është një vend i mirë nga i cili duhet të nisemi për të marrë vendime. Mos lejo emocionet të drejtojnë vendimet e tua financiare. 💰Kujdesu të ruash fondin tënd të emergjencës. 💳Evito blerjet që nuk janë të domosdoshme në këtë periudhë. 📝Vazhdo të ndjekësh planin tënd financiar. 😁Qëndrimi në shtëpi na kursen disa shpenzime. 💻Nëse ke mundësi, vazhdo të punosh nga shtëpia në mënyrë që të mos ndërpresësh të ardhurat e tua. Kjo situatë do mbaroj dhe shumë shpejt të gjithë do i rikthehemi normalitetit 🏃‍♀️ Për momentin le të shijojmë rehatinë e të qëndruarit në shtëpi që jeta shumë aktive shpeshherë na bën ta harrojmë💆‍♀️ 📖 dhe të lutemi që çdo gjë do shkoj mirë 🙏 #staysafe #qendroneshtepi #rrineshtepi #financialtips #finance #consulting #jconsulting


2commentNormal

#jconsulting photo

Kush do të gjejë një grua të fortë dhe të virtytshme? Vlera e saj është shumë më e madhe nga ajo e margaritarëve. Ajo i bën të mira dhe jo të keqe tërë ditët e jetës së saj. Gjen lesh dhe li dhe punon me gëzim me duart e veta. Ajo u përngjan anijeve të tregtarëve: e sjell ushqimin e saj nga larg. Çohet që me natë për t'i ndarë ushqimin familjes së saj dhe për t'u dhënë urdhrat e nevojshme shërbëtoreve të saj. Ajo shikon një arë dhe e ble; me duart e saj mbjell një vresht. E kupton që tregtia e saj po shkon mbarë dhe llamba e saj e natës nuk i shuhet. I shtrin dorën të varfrit dhe i jep dorën nevojtarit. Nuk i trembet borës për familjen e saj, sepse tërë ata të shtëpisë së vet kanë një veshje të dyfishtë. Bën për vete mbulesa si sixhade dhe rrobat e saj janë prej liri shumë të hollë dhe të purpurta. Përgatit rroba prej liri dhe i shet, i furnizon me breza tregtarët. Forca dhe nderi janë rrobat e saj dhe qesh për ditët që do të vijnë. Hap gojën e saj me dituri dhe mbi gjuhën e saj është ligji i mirësisë. Ajo mbikëqyr si shkon shtëpia e vet dhe nuk ha bukën e përtacisë. 💎 #8thmarch #proverbs31woman #fjaleteurta #jconsulting


2commentNormal

#jconsulting photo

Disa arsye që duhet të motivojnë për të filluar SOT të kursesh: - Për të shmangur borxhin. - Të kesh paqe nga ana financiare kur shfaqen emergjenca. - Të kesh fonde të veçanta që të kesh mundësi të bësh zgjedhje më të mira. - Të përballosh një ndryshin që mund të të ndodh në punë - Të jesh i lirë dhe fleksibël. - Të kesh mundësi të investosh duke krijuar kështu ato që quhen të ardhura pasive. - Të kesh mundësi të japësh dhe të ndihmosh të tjerët. #save #saving #kursime #emergency #emergencyfund #emergjenca #flexibility #invest #investing #investim #share #help #smart #smartdecisions #financialdecisions #financialtips #finance #financiar #consulting #konsulence #financialconsulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Asnjë qëllim financiar nuk realizohet sa hap e mbyll sytë. Duhet punë e vazhdueshme dhe shumë disiplinë. Fillo të mbjellësh sot për të korrur në kohën e duhur. Çdo gjë ka stinën e vet! #march #spring #monday #morning #goals #financialgoals #work #constant #discipline #plant #sow #reap #harvest #season #ecclesiastes #financialtips #financialwealth #financialfreedom #finance #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Të kursesh në mënyrë të zgjuar do të thotë bësh zgjedhje të zgjuara financiare. Kjo nuk do të thotë që duhet të sakrifikosh cilësinë e jetesës 🌞 #save #savemoney #saving #wise #wisedom #money #smart #smartchoices #quality #lifequality #life #celebratelife #finance #financial #financialtips #financialhabits #financialchoices #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

🖊 Fillo me një plan shpenzimesh dhe me një buxhet. 🔎 Analizo qëllimet. ⚖ Ji i vendosur që ASNJËHERË të mos shpenzosh më shumë sesa fiton. #spend #spending #spendinghabits #earnings #balance #plan #budget #goals #determined #money #moneytips #wealth #financialwealth #financialtips #financialhabits #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Fakti që ti je duke mbajtur një buxhet nuk do të thotë që nuk ke para, që je i varfër, që je ngushtë nga paratë. As që duhet të blesh patjetër gjëra të lira dhe jo cilësore. Të mbash një buxhet tregon që: ➡️ Ti ke një plan për paratë e tua. ➡️ Ti i ke në kontroll paratë e tua. ➡️ Je duke planifikuar dhe punuar drejt qëllimesh të mëdha përsa i përket mirëqënies tënde financiare. #budget #budgeting #budgetplanner #budgetfriendly #plan #control #wealth #financialwealth #financialwellness #financial #finance #financeconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Disa pyetje të thjeshta që duhet ti bësh vetes para se të bësh një blerje të paplanifikuar (ndryshe thënë, në mënyrë impulsive) ❓A është diçka që do ta përdor? ❓Vërtet më duhet kjo gjë apo është thjeshtë dëshirë e momentit? ❓Kam në shtëpi diçka të ngjashme me të? ❓Sa orë pune do më kushtoj një blerje e tillë? ❓Mos është më mirë që këto para ti shpenzoj në diçka tjetër? ❓Do pendohesha më vonë nëse nuk e blej? I bën vetes pyetje të tilla para se të bësh një blerje? 😁 #buy #questions #habits #spending #spendinghabits #impulsivebuyer #money #save #savemoney #tip #tips #financialtips #financialhabits #financialwealth #financialconsulting #consulting #jconsulting


2commentNormal

#jconsulting photo

Çfarë do të ndodhte nëse të ndodh një emergjencë dhe ke nevojë për pará? 🤔 Të marrësh borxh nuk është alternative më e mirë! 😑 Jeta është e tillë që të papriturat janë pjesë e saj. Nëse diçka do të ndodhte sot, do të jesh në gjendje të mbulosh kostot pa hyrë në borxh? Mënyra se si mund të shmanget borxhi është të krijosh një fond kursimi për emergjencat. Nise me një shumë të vogël. 😊 Të kursesh për shpenzime të paparashikuara të heq një stres shumë të madh në raste situatash të papritura. Nise duke vënë si qëllim një shumë të vogël në muajt e parë 😁 #emergency #emergencyfund #fund #costs #unexpected #expenses #habits #save #saving #money #savingmoney #goals #finance #financial #financialgoals #financialfreedom #financialtips #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Baza e menaxhimit të parave e pasurisë është mirënjohja. Nëse je mirënjohës për diçka atëher ti e vlerëson atë; nëse ti e vlerëson diçka atëher ti do të kujdesesh për të; nëse ti kujdesesh për diçka atëher ti do të kesh më shumë prej saj. Me fjalë të tjera, nëse ti tregon kujdes për asetet që zotëron, ato patjetër do të kthehen në përfitime të tjera. (Jerry Bowyer) #gratitude #grateful #appreciate #care #value #wealth #assets #money #income #return #saturday #weekend #personalfinance #finance #financialwisdom #financialfreedom #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Nëse nuk ndjek shpenzimet që bën çdo ditë, krijimi i një buxheti nuk ka asnjë vlerë! Të kontrollosh çdo shpenzim do të ndihmoj të jesh më i vetëdijshëm kur merr vendime. Nëse i mban shënim çdo shpenzim që bën gjatë ditës, sado i vogël qoftë do të jesh më i vetëdijshëm për zakonet e tua të të shpenzuarit dhe do fillosh të mendohesh dy herë para se të bësh një blerje në menyrë impulsive. Ndjekja dhe kontrolli i shpenzimeve ditore është e vetmja formë sesi mund ti përmbahesh buxhetit dhe të arrish qëllimet financiare të vendosura. Ka disa mënyra për të ndjekur shpenzimet: 📝Shkruaji në bllokun tënd të shënimeve. 📈Një tabelë e thjeshtë excel. 📱Aplikacione të ndryshme që mund ti shkarkosh falas në celular. #money #tracking #moneytracking #budget #budgeting #effective #spending #spendinghabits #buy #save #finance #personalfinance #financial #financialfreedom #financialwisdom #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Nise muajin shkurt me një planifikim se si do i menaxhosh të ardhurat e tua. Buxheti është për të gjithë. Nëse ke të ardhura të larta ose te ulëta. Nëse ke një të ardhur, ke nevojë të bësh një buxhet. #budget #budgeting #plan #planning #manage #managing #income #february #februarygoals #februaryplanning #monday #finance #financial #financialplanning #financialconsulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Çmimi i një produkti jo gjithmonë tregon vlerën reale të tij. Çfarë duhet pasur parasysh kur gjendesh në një dilemë të tillë: ✏ Je duke blerë një produkt që do e përdorësh për një kohë të gjatë, apo është diçka që do të konsumohet shpejt? ✏ Është vërtet e rëndësishme që produkti të jetë cilësor? ✏ Çmimi i lartë i blerjes sjell kursime në afatgjatë? ✏ Nëse cilësia dhe funksionaliteti janë njësoj për të dy çmimet a ja vlen të shpenzosh më tepër vetëm për shkak të markës së produktit? ✏ Është një produkt të cilit i bie vlera shpejt në treg dhe do të duhet ta ndërrosh përsëri në një kohë të shkurtër? #price #product #value #finance #financialdecision #financialwisdom #spend #save #coaching #financialcoach #moneycoach #consulting #jconsulting


2commentNormal

#jconsulting photo

Bëje paranë të jetë një mjet për të realizuar qëllimet e tua dhe jo qëllim në vetvete. Ji ti zot i parave dhe mos lejo që paratë të jenë zoti yt. Siç thuhet, është i varfër ai i cili pasurinë më të madhe ka paranë. Sepse aty ku është zemra jote, aty është thesari yt!😉 #money #goal #finance #financialfreedom #wise #wiseman #wisewords #wisdom #financialwisdom #financialcoach #treasure #heart #financial #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Primo pranzo ufficiale ...assaggiando un grande rosè provenzale. “La vigna in Rosa” Costaripa. Gian Marco Nicioli #costaripa# #JConsulting#


0commentNormal

#jconsulting photo

Gjëja e parë që duhet të bësh për çdo pagesë që merr është të çosh për kursim një pjesë të tyre. Shikoje kursimin si një shpërblim ndaj vetes. 😊 Ndryshe... je duke punuar falas! #pay #yourself #first #payday #payment #job #work #save #saver #saving #money #tips #consulting #coaching #wealth #finance #finances #consulting #financialconsulting #jconsulting


1commentNormal

#jconsulting photo

Të investosh tek vetja është vendimi më i zgjuar që gjithmonë sjell kthim pozitiv. Zhvillimi më tej i aftësive dhe të mësuarit e gjërave të reja pasurojnë jetën dhe ndihmojnë për të krijuar një të ardhme më të sigurt financiare. Investimi në shëndet është gjithashtu i rëndësishëm pasi të lejon të japësh (e si pasojë të marrësh) më shumë tani dhe në të ardhmen. Disa nga mundësitë për të investuar tek vetja: 🗓Ndiq workshope, seminare, webinare apo konferenca që lidhen me fushën tënde të interesit. 📝Ndiq një kurs apo trajnim dhe mëso diçka të re. 🗣Mëso një gjuhë të huaj. 📚Bli dhe lexo libra me tematika të ndryshme. 👨‍⚕️Investo në shëndetin tënd. Kryej kontrolle mjekësore te herë pas hershme. 🏃‍♂️Abonohu në një palestër, pishinë sportive, apo forma të tjera për të mbajtur trupin në formë. #invest #yourself #investinyourself #wealth #mentalwealth #knowledge #newknowledge #skills #warrenbuffet #buffet #coach #financeconsulting #financialplanner #coaching #moneycoaching #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Merr pak kohë sot për të organizuar paratë e tua për javën që nis. Në këtë mënyrë do kesh ca kokëçarje më pak 😉 #budget #budgeting #budgetplanner #weeklybudget #organise #money #spend #save #invest #moneycoach #moneyconsulting #financeconsulting #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Gëzuar 2020! Urojmë të kujtoni çdo ditë të këtij viti të ri që pasuria më e madhe në tokë janë ato gjëra që paraja nuk mund ti blej. Le të jetë qëllimi i këtij viti jo thjesht të bëjmë më shumë para por të mësojmë ti përdorim ato për të shijuar pasuritë e vërteta të kësaj jete. Të bëjmë më të mirë jetën tonë e të njerëzve përreth me gjithçka jemi bekuar. Gezuar!🎉 #rich #wealth #blessings #money #newyear #resolutions #newyearresolutions #wishes #goals #financialfreedom #personalfinance #budget #budgeting #budgetplanner #wealth #investment #save #education #financialeducation #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Ke qenë fatlum dhe ke marr një shpërblim këtë fundvit? Si fillim ji falenderues dhe shfrytëzoje këtë mundësi jo për të shpenzuar pa plan por duke marr një vendim të mençur. ❌Mos fillo ta shpenzosh pa e marr akoma shpërblimin (psh duke përdorur kartën e kreditit). Prit derisa ti kesh paratë në bankë. ❌Mos i shpenzo të gjitha për një darkë "fantastike" të festimit të Vitit të Ri me familjen apo një natë "të çmendur" me shoqërinë. ❌Mos bli diçka tepër luksoze të cilën në normalitet nuk do e përballoje dot. ✔Nëse ke disa borxhe apo detyrime, bëj një shlyerje. Fillo nga detyrimi që ka interes më të lartë. ✔Vendosi në një fond emergjence për të ardhmen. ✔Investo në veten tënde (një trajnim, një kurs online, një konferencë apo pse jo një abonim në palestër) ✔Gjej një mundësi të mirë investimi (psh në një depozitë apo fond investimi) ✔Vendos te japësh diçka me gëzim për dikë që ka nevojë (Përshtatur nga Crown Financial Ministries) #bonus #christmasbonus #newyearbonus #christmas #newyear #tips #advice #save #spend #spendinghabits #plan #decisions #invest #give #thankful #appreciation #fund #finance #financial #consulting #financeconsulting #financialconsulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Investuesit janë të vëmendshëm ndaj parave dhe e kuptojnë shumë mirë situatën e tyre financiare✉ Janë gjatë gjithë kohës duke parë mundësi investimi dhe i vendosin paratë e tyre në punë🔎 Veprimet e tyre janë të drejtuar nga një vendimarrje e kujdesshme⚖ Këshilla: ✔Po ecën shumë mirë me qëllimet financiare. 📚Vazhdo të edukosh veten financiarisht. 💡Vendos qëllime të sakta financiare dhe investuese në mënyrë që të shmangësh ankhin që mund të krijohet kur duhet të merrni vendime të mëdha. #invest #investor #moneypersonality #moneycoach #moneyconsulting #financialconsulting #consulting #finance #financialeducation #education #personalfinance #financialdecisions #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Indiferent ose shmangës ndaj përgjegjësive dhe vendimeve financiare: Ke probleme me pagesën e faturave në kohë ⌛ I shmangesh bërjes së një buxheti dhe mbajtjes shënim të veprimtarisë financiare📝 Nuk dëshiron të mendosh fare rreth parave ose edhe kur e di që duhet të bësh diçka ndihesh jo kompetent dhe i hutuar se nga t’ja fillosh🚫 Nuk ke një fond emergjence dhe nuk ke qëllime të sakta financiare⚠️ Këshilla: 💸Merr hapa të vogla për të kuptuar financat e tua. 🗂Fillo me ndjekjen e të ardhurave dhe shpenzimeve duke mbajtur të dhëna të sakta. 🗣Fol me dikë të afërt dhe kërkoji të të ndihmoj të arrish qëllimin tënd duke të ndjekur ecurinë tënde. 🆘️Krijo një fond emergjence duke bërë që ne çdo pagese që merr, një përqindje të shkoj automatikisht në një llogari kursimi. #indifferent #avoider #moneypersonality #money #personality #personalfinance #finance #financeconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Nëse shprehjen “Të heq diçka mënjanë për ditë të vështira” e ke të zakonshme në fjalorin tënd atëherë i përket kategorisë së kursimtarëve 🐷 Si i tillë, me shumë mundësi ke një buxhet dhe e shijon shumë pjesën e ndjekjes së tij 📝 E ke shumë të vështirë të nxjerrësh para kur bëhet fjalë për të shpenzuar për vete💱 Do të jesh e sigurt përsa i përket të ardhmes tënde financiare➡️ Nuk ke borxhe dhe pothuaj nuk e përdor kurrë kartën tënde të kreditit🚫 Këshilla: ▶️Kurse duke pasur një qëllim të qartë financiar. ⚖Kujdesu të kesh një balancë. 🆒️Mos hiq dorë nga gjithë gëzimet dhe argëtimet e jetës vetëm për të kursyer ca para më tepër. 🤹‍♀️Në buxhetin që bën, mos harro që një përqindje ta ketë argëtimi dhe kujdesi për veten dhe njerëzit e dashur. 🥗Mos u shtrëngo aq shumë në kursime sa të jetosh një jetë jo cilësore. #save #saver #personalfinance #finance #financeconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

I përket kategorisë së shpenzuesve të mëdhenj nëse: - Të pëlqen shumë të shpenzosh para për blerje 🛍 Kur bëhet fjalë për të bërë dhurata nuk e mendon dy herë 💝 Shumë herë i bën blerjet në menyrë impulsive dhe pa e menduar dy herë, nisur nga emocioni 💭 E ke shumë të vështirë të kursesh para 💸 Sfida më e madhe e jotja është të vendosësh lekë mënjanë për blerje të mëdha dhe për qëllime afatgjata financiare💰 Çfarë duhet të bësh për ti rregulluar punët me financat e tua: 📝Fillo urgjent të ndërtosh një buxhet dhe ta ndjekësh atë. ⏳Disiplino veten për blerjet impulsive (ke mundësi ta shtysh blerjen pas 24 orësh nga mendimi i parë? Me siguri dëshira për ta blerë do të kaloj). 🤔Para se të bësh një blerje, bëji pyetjen vetes: kam nevojë për këtë gjë apo thjesht më pëlqen? 🆘️Fillo të kursesh për të ndërtuar një fond emergjence. 💳Shmang përdorimin e kartës së kreditit. #moneypersonality #spender #personalfinance #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

A e dini se ekzistojnë 4 personalitete përsa i përket mënyrës së menaxhimit të parave? Ata janë: Shpenzuesit e mëdhenj 💸 Kursimtarët ✉ Indiferentët 💱 Investuesit 💰 Në ditët ne vijim do t'ju tregojmë karakteristikat e secilit personalitet, për të gjetur veten se ku përkisni si dhe disa këshilla çfarë duhet bërë për t'u përmirësuar. #moneypersonality #money #personalfinance #tips #spender #saver #investor #avoider #financeconsulting #consulting #jconsulting


2commentNormal

#jconsulting photo

Edhe këtë fundvit, shumë njerëz do të shpenzojnë shumë para për t'ju treguar të tjerëve dashurinë e tyre. 💌 Krishtlindja është ajo periudhë e vitit kur njerëzit mund të hyjnë edhe në borxh për një festë që kuptimi i së cilës nuk ka të bëj shumë me të dhuruarit të gjërave materiale. 💝 Kjo festë është shndërruar e gjitha në tregti, nga shitës që mezi presin që ne të shpenzojmë. Përmes reklamave gjithë drita ato na shtyjnë të shpenzojmë pafund. Po sikur kjo periudhë, në vend që të jetë periudhë shpenzimesh ta rikthejmë në një kohë ku të dhurojmë kohë për njerëzit e dashur, të jemi afër me ta, të jemi të sjellshëm me të tjerë dhe t'ju shërbejmë atyre që kanë nevojë? A mund të dhurosh këto gjëra këtë fundvit, që në fakt kushtojnë më shumë se çdo dhuratë e shtrenjtë?🎁 #finances #personalfinance #emotionalfinance #christmas #hollidays #spend #gift #expensivegifts #financeconsulting #consulting #jconsulting


1commentNormal

#jconsulting photo

Të kursesh në dhjetor? Duket e pamundur! Por ne besojmë se mund t'ja dalësh. Ja disa këshilla se si: . . . . ✏Ndërto në fillim të muajit një buxhet të detajuar ku planifikon çdo shpenzim. 📝Ndiq vazhdimit gjatë muajit nëse shpenzimet po ecin sipas planit. 💸Hiq dorë nga blerjet e panevojshme dhe të momentit. 🎈Dhuratat simbolike mund të zëvendësojnë shunë bukur dhuratat e kushtueshme. Një kartolinë💌 apo një çokollatë🍫 mund të jetë një dhuratë e shkëlqyer. 🛍Bëj blerje në dyqanet ku ka ulje por sigurohu që janë reale. Mos bjer pre e reklamave. 💭Dil për te bërë pazar me një listë me vete dhe mos bëj blerje jashtë saj. 🍝Drekat dhe darkat jashtë janë të shpeshta këtë periudhë. Mos bli ushqime qê prishen shpejt apo që janë afër datës së skadimit i afron shumë shpejt. #christmas #christmastime #newyear #newyeareve #budget #budgeting #tips #presents #purchase #savings #save #safe #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Për shumicën prej nesh dhjetori është muaji i shpenzimeve të mëdha. 💸Që t'ja dalim mbanë dhe fillimi i vitit të mos na gjej pa asnjë lekë në xhep duhet patjetër të bëjmë një plan shpenzimesh i cili duhet të jetë shumë i detajuar dhe specifik.✏ . . . Cilët janë elementët që duhet të përfshihen në planifikimin financiar të muajit dhjetor: 🎁Dhuratat 🎊Dekorimet e festave 🍝Darkën e Krishtlindjes dhe të Vitit të Ri ⛷Aktivitetet gjatë ditëve të pushimeve 🥂Festat në punë dhe ne organizime të tjera ❄Veshjet e ngrohta dimërore 🌡Shpenzime për ngrohje 🍬Të dhënurit (është Krishtlindje) 🥁 Çfarë do i shtoje listës?📋 #planning #financialplanning #budget #budgeting #tips #budgetingtips #december #christmas #newyear #christmasbudget #give #gift #save #financialconsulting #consulting #jconsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Jetbit Digital Agency evolve. Dal primo click sul mouse, la nostra caratteristica principale è stata l'evoluzione. Seguiteci, a Settembre alziamo il sipario. #JConsulting


0commentNormal

#jconsulting photo

Treat every business like big business. Why do you treat businesses different depending on their budget? We need to learn to treat every account and client like a million dollar business. We need to stop only putting half the effort because they are not a million dollar company. We need to treat every company as a million dollar company. When you treat any client like a million dollar client there are no boundaries or limits to what you can accomplish. We tend to only work for what we are being paid. Don't be afraid to go above and beyond the clients expectation. You never know who is watching and can take you to the next level because of your attention to detail. Do you currently treat all clients the same? Do you favor more than others because of their budget? Just remember every penny you find or earn has the ability to make you a million dollars. #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


30commentNormal

#jconsulting photo

Treat every business like big business. Why do you treat businesses different depending on their budget? We need to learn to treat every account and client like a million dollar business. We need to stop only putting half the effort because they are not a million dollar company. We need to treat every company as a million dollar company. When you treat any client like a million dollar client there are no boundaries or limits to what you can accomplish. We tend to only work for what we are being paid. Don't be afraid to go above and beyond the clients expectation. You never know who is watching and can take you to the next level because of your attention to detail. Do you currently treat all clients the same? Do you favor more than others because of their budget? Just remember every penny you find or earn has the ability to make you a million dollars. #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


7commentNormal

#jconsulting photo

Making time.. is taking time. Now what do I mean by this. We all need time it's the most valuable part of your life. When you make time for yourself you get to slow down for just a second and reflect on all your accomplishments. You need to take time from the hustle to enjoy your time for yourself, your family and your friends. Open your eyes when it comes to the important people that will go to bat any day for you. Making time is not that hard. Work them into your routine. How you make time for yourself? Do you create time for you to reflect on all you accomplishments in the past 5 years? Most of us don't. Try to make time by taking time before you know it, time will be up. Enjoy your life!! #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


7commentNormal

#jconsulting photo

Making time.. is taking time. Now what do I mean by this. We all need time it's the most valuable part of your life. When you make time for yourself you get to slow down for just a second and reflect on all your accomplishments. You need to take time from the hustle to enjoy your time for yourself, your family and your friends. Open your eyes when it comes to the important people that will go to bat any day for you. Making time is not that hard. Work them into your routine. How you make time for yourself? Do you create time for you to reflect on all you accomplishments in the past 5 years? Most of us don't. Try to make time by taking time before you know it, time will be up. Enjoy your life!! #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


3commentNormal

#jconsulting photo

Create Space and Opportunity.. Everyone has a place. Meaning if you feel like you don't fit in a common work place or working for someone change it. Everyone has a talent or passion they can leverage to create a space and opportunity in this world. People that have skill sets can be very powerful when it comes to creating space. What current space have you created? What opportunites have you created? What skill sets are you currently letting sit on your arsenal without use? #jaesonconsulting #jconsulting #kingmindsetpodcast #freeadvice


1commentNormal

#jconsulting photo

Create Space and Opportunity.. Everyone has a place. Meaning if you feel like you don't fit in a common work place or working for someone change it. Everyone has a talent or passion they can leverage to create a space and opportunity in this world. People that have skill sets can be very powerful when it comes to creating space. What current space have you created? What opportunites have you created? What skill sets are you currently letting sit on your arsenal without use? #jaesonconsulting #jconsulting #kingmindsetpodcast #freeadvice


3commentNormal

#jconsulting photo

Self Criticism.. Is the only Criticism that can keep you down. We can all relate as Entrepanuers we take the perfectionist approach. We need to stop self criticism and start with self support! We need to create and go. This means have and Idea, create a plan, and execute. Yes you will have to test and tweak, but being perfect will not make you a success. You can spend years creating the perfect product, but look at all the time wasted perfecting that one thing. Create it, test it and if it works. Put it on the shelf and market that puppy!! Does anyone struggle with self criticism? What have you done to over come it? Be creative let others criticize your product after you launch and everyone loves it. #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


11commentNormal

#jconsulting photo

Self Criticism.. Is the only Criticism that can keep you down. We can all relate as Entrepanuers we take the perfectionist approach. We need to stop self criticism and start with self support! We need to create and go. This means have and Idea, create a plan, and execute. Yes you will have to test and tweak, but being perfect will not make you a success. You can spend years creating the perfect product, but look at all the time wasted perfecting that one thing. Create it, test it and if it works. Put it on the shelf and market that puppy!! Does anyone struggle with self criticism? What have you done to over come it? Be creative let others criticize your product after you launch and everyone loves it. #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


5commentNormal

#jconsulting photo

KING MINDSET PODCAST.. KPM | EPISODE 3: GOALS AND WHY THEY ARE IMPORTANT!! Hey guys we are back with a little more direction. After listening to our mentors and watching more tutorials we have narrowed down a specific target audience. We are on a mission to help you apply these tips and tricks of King Mindset to help start, build and improve your business. So sit back and enjoy episode 3 where we talk about the importance of planning goals and creating a plan to achieve those goals. What goals are you currently working towards? Who is helping achieve those goals? What tips might you want to share? To the people that make over a million dollars we would love to hear you struggles and success stories to influence our listeners. Shoot me an email to setup and interview so we can hear your story. Kingmindsetpodcast@gmail.com with any thoughts, comments or concerns. Thank you guys for the continued support. DONT FORGET!! to like and subscribe to the podcast #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


4commentNormal

#jconsulting photo

KING MINDSET PODCAST.. KPM | EPISODE 3: GOALS AND WHY THEY ARE IMPORTANT!! Hey guys we are back with a little more direction. After listening to our mentors and watching more tutorials we have narrowed down a specific target audience. We are on a mission to help you apply these tips and tricks of King Mindset to help start, build and improve your business. So sit back and enjoy episode 3 where we talk about the importance of planning goals and creating a plan to achieve those goals. What goals are you currently working towards? Who is helping achieve those goals? What tips might you want to share? To the people that make over a million dollars we would love to hear you struggles and success stories to influence our listeners. Shoot me an email to setup and interview so we can hear your story. Kingmindsetpodcast@gmail.com with any thoughts, comments or concerns. Thank you guys for the continued support. DONT FORGET!! to like and subscribe to the podcast #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


1commentNormal

#jconsulting photo

Create opportunities not excuses. We can all admit that when we don't work hard enough to create greater opportunities we tend to make excuses. This is why we don't succeed. When you constantly think outside the box to create opportunity for your business there is no time to make excuses. Occupy your time wisely and create opportunities. What opportunites have you created within your business, whether it be applied to you or someone else? How does creating opportunity keep you from wasting time with excuses? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


12commentNormal

#jconsulting photo

KING MINDSET PODCAST..we hit 1K followers. I want to thank you guys for the continued support. Please check our podcast in the description. Thank you guys again #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


4commentNormal

#jconsulting photo

KING MINDSET PODCAST..we hit 1K followers. I want to thank you guys for the continued support. Please check our podcast in the description. Thank you guys again #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


4commentNormal

#jconsulting photo

Do what you are meant to do.. not what you are told to do. In other words do what you feel and have a passion for. Create an opportunity for you to flourish with you passion and all your heart. Most people set goals to achieve money and that becomes more work. We are told to go to school and work for others, as entrepanuers we don't agree and we dig into our passion to create opportunites. We tend to do the opposite of the norm and that's why we succeed. Are you currently doing what you are meant to do? Are you currently doing what you are told to do? What side of the question are currently at? Are you willing to make change and follow you passion? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


9commentNormal

#jconsulting photo

Do what you are meant to do.. not what you are told to do. In other words do what you feel and have a passion for. Create an opportunity for you to flourish with you passion and all your heart. Most people set goals to achieve money and that becomes more work. We are told to go to school and work for others, as entrepanuers we don't agree and we dig into our passion to create opportunites. We tend to do the opposite of the norm and that's why we succeed. Are you currently doing what you are meant to do? Are you currently doing what you are told to do? What side of the question are currently at? Are you willing to make change and follow you passion? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


11commentNormal

#jconsulting photo

The more you execute the more experience you get! We can all relate the more we work at something the better we get. Now most, if not all of our efforts are mostly trial and error. We need to practice to get the chance at executing a plan, depending on how many plans you execute. Each execution brings you closer to success. Do you agree with executing over and over to succeed? Are you currently close to execution? Have you been successful with a few executions in the past month? Let me know in the comments. #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


3commentNormal

#jconsulting photo

The more you execute the more experience you get! We can all relate the more we work at something the better we get. Now most, if not all of our efforts are mostly trial and error. We need to practice to get the chance at executing a plan, depending on how many plans you execute. Each execution brings you closer to success. Do you agree with executing over and over to succeed? Are you currently close to execution? Have you been successful with a few executions in the past month? Let me know in the comments. #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


4commentNormal

#jconsulting photo

To be a leader you have to be coachable not comfortable. If you want to be a leader you have to train to be a leader. Many people say they are born natural leaders. This is not the case. Leaders become leaders by learning structure and priorities. They are usually put in an uncomfortable position to figure out these skill sets. Others that have not been tested or put in these situations must be coached to learn to lead. Now when I say coachable not comfortable I am talking about the people that are set in their own ways. Obviously you are looking to better yourself or else you wouldn't have a coach. Even if the coach puts you through hell just know that you will be a better person and you will become a leader. Don't let your ego run your mindset. Learn to take the feedback and criticism to better yourself. Do you currently have a coach or mentor? Would you see a coach or mentor being able to help you? Do you see your self hiring a coach to help you grow and succeed? Let me know in the comments if you are looking for a coach? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


2commentNormal

#jconsulting photo

To be a leader you have to be coachable not comfortable. If you want to be a leader you have to train to be a leader. Many people say they are born natural leaders. This is not the case. Leaders become leaders by learning structure and priorities. They are usually put in an uncomfortable position to figure out these skill sets. Others that have not been tested or put in these situations must be coached to learn to lead. Now when I say coachable not comfortable I am talking about the people that are set in their own ways. Obviously you are looking to better yourself or else you wouldn't have a coach. Even if the coach puts you through hell just know that you will be a better person and you will become a leader. Don't let your ego run your mindset. Learn to take the feedback and criticism to better yourself. Do you currently have a coach or mentor? Would you see a coach or mentor being able to help you? Do you see your self hiring a coach to help you grow and succeed? Let me know in the comments if you are looking for a coach? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


1commentNormal

#jconsulting photo

Fear only works in your favor ..It takes you out of your comfort zone and keeps you on your toes! This always work on your favor. When you are uncomfortable you make things happen to create comfort and familiarity to adapt to new surroundings. Use that to drive you to success. What are you currently doing out of your comfort zone? Have adapted to new surroundings? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindset


5commentNormal

#jconsulting photo

Creating change.. will never be a walk in the park. We can all relate as Entrepanuers we have to stay in unfamiliar territory in order to succeed. This road to change and with change comes with many obstacles. It comes with lots of self doubt and lots of second guessing. When we adapt to our new environment and changes start to take place. Then you will see that changes that happen will help your growth process in any situation. What changes are you currently making? Is it a difficult to make a change? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


11commentNormal

#jconsulting photo

Creating change.. will never be a walk in the park. We can all relate as Entrepanuers we have to stay in unfamiliar territory in order to succeed. This road to change and of change comes with many obstacles. It comes with lots of self doubt and lots of second guessing. When we adapt to our new environment and changes start to take place. Then you will see that changes that happen will help your growth process in any situation. What changes are you currently making? Is it a difficult to make a change? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


10commentNormal

#jconsulting photo

MINDSET is.. the understanding that failure is only to help you not hurt you! As entrepanuers we enjoy the process in this process we will fail and fail again. It's this failure that drives us to succeed. It teaches us that we are not ready because we fail. Once we fix all our faults and errors we can truly be a success. What failures have you experienced on your journey? Did they help you or hurt you? #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindset


7commentNormal

#jconsulting photo

Help others without expectations. Help others meaning provide value and help to others. If you expect something in return 9 out of 10 times you won't get. When you become selfless and you help and create a value for them, when you need support whether for a project or a product your audience will be there for you to support and nurture your venture! #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


9commentNormal

#jconsulting photo

The company you keep and your work ethic..tell your story. We can all relate that we as Entrepanuers have to stay on task. If the company you keep does not have the same work ethic or drive they are slowing you down. Productivity is half the battle. Surround yourself with like minded individuals. If you are with colleges and they don't share the same drive.. don't share the same space. Do you feel that the company you keep around you can help or hurt you or your business? What are your thoughts? Can you be successful if all your company wants to do is party and spend money? Stick to your guns and keep only those that will help you grow around you! #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


7commentNormal

#jconsulting photo

The company you keep and your work ethic..tell your story. We can all relate that we as Entrepanuers have to stay on task. If the company you keep does not have the same work ethic or drive they are slowing you down. Productivity is half the battle. Surround yourself with like minded individuals. If you are with colleges and they don't share the same drive.. don't share the same space. Do you feel that the company you keep around you can help or hurt you or your business? What are your thoughts? Can you be successful if all your company wants to do is party and spend money? Stick to your guns and keep only those that will help you grow around you! #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


5commentNormal

#jconsulting photo

Your age should never reflect how successful you are. It doesn't matter if you are at 16 or 60. It's never to late or early to change the direction of your life. For those that let a number decide how successful they are will lose every time. When you decide that you want financial freedom you will make the choice to create these opportunities to change your life without worrying about your age!! Do you feel that your age can dictate when you are done succeeding? Please let me know in the comments. #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast via @kingmindsetpodcast


1commentNormal

#jconsulting photo

KING MINDSET PODCAST now available on iTunes!! This is an amazing milestone for the company. When we set out to do this podcast our goal has been to reach the top 100 podcast on iTunes! We have just been approved to be on iTunes! We are very excited and we are asking for all your help, if you are enjoying our content please share and subscribe! Help us reach the top 100. The link should be available later today or tomorrow. I'm just so excited that we are moving in the right direction. Thank you guys for the continued support!! Are you guys enjoying the podcast? Have you had the chance to tune in yet? Please let me know your thoughts on the content and the podcast. You guys are amazing Thank you again! #jaesonconsulting #jconsulting #freeadvice #kingmindsetpodcast


16commentNormal

Next Page